fredag 22. mai 2015

Vi har laget løvetanngele!

I år - som i fjor har vi på Måsskjæra vært på løvetannjakt og laget oss løvetanngele
Dagen startet med at vi alle gikk i samlet flokk utenfor barnehagens området, denne gangen var vi på leting etter løvetann som vi skulle plukke og ta med tilbake til barnehagen.

Vi ønsker å la barna utforske alt rundt seg, og det gjør de, om vi lar dem få den muligheten.
Og vi ønsker å gi barn nettopp dette i trygge omgivelser. Da vil automatisk læring skje og barna vil på bygge videre på sin naturlige interesse og utvide sin kunnskap. (Temaheftet om natur og miljø). 


Alle barna tok fatt på oppgaven med en gang. Det skal hvertfall ikke stå på engasjementet - her var alle barna like ivrige, og det kom tydelig fram at dette syntes de var gøy!
Å sammen fant vi masse løvetann som vi tok med tilbake til barnehagen.


Da var det godt med en pust i bakken etter den iherdige arbeidsinnsatsen. Etter noen slurker med drikke var barna fit for fight igjen. Og arbeidet med å renske løvetannene startet, for vi trengte bare kornbladene på løvetannhodet.

Her er resultatet etter all renskingen vår.
Og nå var det påtide gå innendørs å fortsette prosessen.

Her samarbeider vi alle med hverandre og barna deltar både med helle i ingrendisenser og det å røre i kjelen. Samtidig får vi øvet oss litt på det å vente på tur. 

Vi i Rabben barnehage ønsker å ha fokus på å nyttigjøre oss av det Frøya har å by på - og i dettee tilfelle: masse løvetann! Gjennom lange og gode prosesser. Uansett om det er løvetann, laks eller noe helt annet. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar