Vi har vært på flere turer,blant annet til Hamarvika og Valen. Der vi har fått lov til å hilse på sauene og lammene.
På Hamarvika fikk vi være med på å mate de med brødskive som vi hadde med oss fra barnehagen.
Vi har tovet ull og laget vår egen sau.
Gjennom arbeid med kunst og kreativitet, får barna ta i bruk sin egen fantasi, kreative tenkning og skaperglede. ( Rammeplanen s. 36 ).
Vi forberedte oss til gårdsbesøkene gjennom å bruke konkreter og fortellinger.
Vi har sunget sanger som bæ, bæ lille lam og kom skal vi klippe sauen idag.
Tidlig og god språkstimulering er viktig. varierte erfaringer, samt samtaler om opplevelser, følelser og tanker er nødvendig for at barna skal kunne forstå begreper og utvikle et godt språk. (Rammeplanen s. 36 ).
Gjennom bruk av konkreter er det lettere for barna å forstå og sette ting i sammenheng. I tillegg til å forberede oss til turene, har vi også hatt samtaler i etterkant. I arbeidet med språket på denne måten, sørger barnehagen for at får bruke språket for å uttrykke følelser, ønsker og erfaringer. ( Rammeplanen s. 33 ).
Vi fikk prøve å gi det ene lammet melk fra flasken.
Noen av barna følte seg umiddelbart trygge i sauefjøset, mens andre var både litt utrygge og redde. I alle situasjoner barna er i, skal de møtes med forståelse og respekt. sosial kompetanse utvikles i samspill med andre. I blant annet opplevelser som denne turen gav barna, vil de utvikle den sosiale kompetansen enormt. Det er mange følelsesmessige erfaringer i denne turen og nettopp gjennom dette vil barna kunne vise evne til å leve seg i andres situasjon og gi dem medfølelse. ( Rammeplan s. 29 ).
Barna får erfaringer med og kunnskap om dyr og at de er avhengige av hverandre
og viktige for matproduksjonen (Rammeplanen, 2011:45).
Ungene får oppleve hvor viktig sauen er i mange matprodukter og de får kunnskap om maten de spiser.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar