fredag 5. juni 2015

Sandkasselek


Sandkassa kan være en flott læringsarena med muligheter for god lek. Noen kan kanskje se på det som en slags "inngjerding" hvor vi voksne plasserer barna. Vi i Rabben barnehage ønsker å bruke sandkassa som et sted barna kan skape et samspill og kreativ utfordeles. Vi vet at barna gjør viktige oppdagelser når de leker. Barnets aktive lyst til å teste materialene, prøve ut og skape nye prosjekter er en av lekens indre drivkrefter. Vi har et ansvar for å lage lekemiljøer der barna ikke bare er aktivisert en kort periode, men får lyst til å holde på lenge - også på uteplassen.

Sand er i utgangspunktet et fantastisk materiale. Det kan formes og modelleres. Barna kan spa i bøtter og kar, lage kompliserte veisystemer og pyntede kaker. Barna må finne inspirasjon og lære seg kreativitet.

Barna trenger at vi engasjerer oss i deres lek. Det innebærer ikke bare at vi skal leke med, men også tilrettelegge og gjøre grå, glemte områder fristende. når vi ser barna har ideer på gang, skal vi være der, støtte opp og tilføre materialer som tillater barna å leke lenge. Sandkassa må ikke bli liggende som en ørken der idé tørken får råde, men bli en levende oase for fantasi og kreativitet 






                             



Vi laget en stor demning i sandkassen. Mange av barna syntes dette var spennende og heiv seg med i gravingen, og sammen fylte vi bøttene med vann og fylte oppi. Barn fra alle avdelingene samarbeidet om dette, de største hjalp de minste, slik at det ble en stor flott demning som de kunne fortsette å leke med etter at den var ferdig laget også.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar