onsdag 8. juli 2015

Sjørøverfest!

I dag har alle barna og voksne i Rabbe barnehage vært med på sjørøverfest!


Stemningen ble allerede satt i det barna kom inn porten i barnehagen. Barnehagen var pyntet med sjørøverflagg og snille pirater møtte dem i døren.



Litt sjenert jente møtte en av de voksne piratene på gårdsplassen idag, da hun kom sammen med sin mor til barnehagen. Med store øyne så hun seg rundt og ble plutselig svært ivrig på å ville inn å se mer av dette. Hun hadde knapt nok tid til å si "hade" til moren, før hun sprang inn og ønsket seg maling i ansiktet. 

Etter hvert som barna kom startet forberedelsene til sjørøverfesten med ansiktsmaling, borddekking og sjørøverleking. Noen ville ha maling som ligner på en sjørøver med "lapp" for øyet og skjegg, mens andre ville ha sommerfugler, leppestift og glitter i ansiktet. Barnas valg! 


"Leken skal ha en framtredende plass i barns liv i barnehagen. Og det er grunnleggende livs- og læringsform som barn kan uttrykke seg gjennom" (Rammeplanen). 






 "Oi, så stilig!"
Ikke bare barna, men også de voksne!

Kokkepiratene våre hadde laget et vidunderlig måltid til oss med pølse og spagetti – med en dæsj ketshup, for det må pirater ha! Så fikk piratene utdelt kikkerter og sjørøverhatter med navnet sitt på. Dette var stor stas! Når magene var fylt opp og hattene på, var alle piratene klare for å ut å røve litt. 

 Alt klart til piratene kommer!

 Piraten Silje 

Piraten Marthe

 Nam - nam!







"Kostymer er inspirerende - barn får kjenne på ulike sider av seg selv, parodiere og prøve ut ulike roller, det samme gjelder også rekvisitter som barn får, det er med på å skape illusjoner og kan være gode hjelpemidler". (Brendeland). 

Samlingen ble tatt utendørs da det ryktes i at det skulle befinne seg en skatt på barnehagens området. Plutselig dukket Kaptein Robin opp, han fortalte at han hadde mistet skattekartet til den beryktede skatten. Han trengte vår hjelp til å finne skattekartet.





Utenfor barnehagen i elven likeved fikk vi øye på en flaskepost – og der lå skattekartet.
Vi vandrert defor inn igjen etter å ha studert det nøye.

Det kom inn mange forslag og ideer på hvor vi kunne lete. 


"Barnehagens innhold bør inspirere til fantasi, skaperglede og livsutfoldelse. Personalet må derfor være tilgjengelig for barn ved å støtte, inspirere og oppmuntre barna i deres lek". (Rammeplanen).





Frem og tilbake!

Tilslutt fant vi døren med et rødt kryss på!

 Her må det være utbrøt en pirat høyt! 



Kaptein Robin med mannskap bestemte seg derfor for å gå inn å finne skatten.
Der inne befant det seg en diger sjørøverskip-kake og gullmynter, nok til alle sammen. Det var høy jubel og glede fra alle piratene. 





Vi hadde også vår egen "Gå planken" kun for ekte pirater som ikke var redde for haiene rundt!
Mange prøvde seg på denne, og som den ekte piratene de er - slapp de unna haiene. Fjoh! 



Bildedryss! 





Vi håper at denne dagen har vært med på å skape positive samhandlinger mellom både barn og voksne gjennom samspill med hverandre i fellesskap.Samtidig at dagen har bestått av humor og glede for små og store. 

Takk for en fin dag alle pirater! La det ikke bli lenge til neste gang. 




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar