onsdag 8. juli 2015

Vi i Rabben barnehage har skrevet barnebok

I år har vi i Rabben barnehage gjort noe nytt. Vi har skrevet BARNEBOK!:-) Årsplana for barnehageåret 2015-16 er skrevet som ei bok til barna. Boka er i trykken akkurat nå hos VINDFANG REKLAME (trykkeri på Hitra), den trykkes på tykt, rive sikkert papir -slik at barna kan bruke boka si aktivt.


Det er mye bilder som skal gjøre barn mer interessert i boka og de kan kose seg med den også uten at noen hjelper dem med å lese teksten. Vi har mange tanker om hvorfor vi vil lage årsplana vår som ei barnebok denne gangen. Det handler først og fremst om vårt menneskesyn! Vi tar barna på alvor! Dette som igjen handler om medvirkning. Vi vil involvere de viktigste menneskene i bhg enda mer.
Boka gir nye barn innblikk og bidrar til trygghet i fht hvordan det vil være for dem i Rabben bhg. For barn som allerede er kjent med barnehagen vil det å lese boka være igjenkjennbart for dem. Barn liker gjentakelse og hverdagshistorier som innbefatter dem selv. . Voksne i barnehagen og foreldrene hjemme kan lese i boka med barna før vi skal gjøre aktiviteter, etter at vi har gjort aktiviteter og det er fakta og læring i å lese i den. Boka er altså tenkt som forberedelse, bearbeiding og til trygghet oglæring.

Du kan lese årsplana på bloggen vår:-)
Vi gleder oss til å få den i handa (i papir versjon)
http://rabbenbhg.blogspot.no/p/arsplan.html

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar